familie Merle MIG Mine piger mortilmernee.dk Neel

Store tanker om første skoledag…..

10. august 2016

IMG_8537

Idag har Merle første dag i 2. C…. Hun har glædet sig længe og snakket meget om det. Ikke fordi hun lige ser helt vildt meget frem til at lave lektier igen, men fordi hun synes det er ret stort at skulle gå i 2. klasse.

I år har jeg sådan helt ro i maven på dagen idag, hun skal bare tilbage i den klasse hun nu allerede kender, samme klasseværelse, samme etage i sfo’en og rigtig mange af de samme lærer og pædagoger omkring sig. Ingen utryghed at spore i hendes lille sind, bare en stor pige der mangler et par tænder i munden og strålede at lykke da hun gik ud af døren imorges.

På den anden side ved jeg også, at jeg har en smule begyndende uro i maven i forhold til Neel, for på den anden side af jul, der venter før-skole for hende og næste år er de begge to skolebørn…. (her mangler jeg virkelig den der spøgelses emoji)….. Neel er i den grad en af de store børn i børnehaven nu, hun fylder år d. 6 januar, så hun er både en af de højeste men også en af de ældste, og det mærkes. De er en god lille sammentømret tøseflok på 4, og jeg må indrømme, når jeg møder de 4 i børnehaven, og en næsten matchende flok fra 0. klasse når jeg henter Merle, så ser jeg stort set ingen forskel….. Så hun ER klar, specielt når vi rammer det tidspunkt næste år.

Men hvor er det vildt, og stort og tankevækkende på så mange plan, at jeg ikke sådan helt følelsesmæssigt kan følge med…. Her over de seneste måneder har jeg bevæget mig lidt ud i, at portrætfotografere mine piger lidt mere, både hver for sig, men også sammen, og det er specielt når jeg ser på de her fotos, at jeg ser hvor store de virkelig er ved at blive. Neel, den lille langbenede pige med lange øjenvipper og langt lyst hår….. På billeder ligner hun slet slet ikke min lille skæve, sure og trodsige 5 årig tøs, som bestemt også gemmer sig der inde. Og Merle, som er så lang og fin, hun er næsten i str. 134 nu, og fylder først 8 om 2 måneder. Hun spørg og spørg og spørg og vil så gerne føre samtaler som inddrager hende mere og mere i hvad der egentlig sker omkring hende. Jeg skal virkelig tage mig i ikke at tænke…. “lad nu lige de voksne tale”, for hun vil så gerne lære, og hun har også alderen til at blive indraget i mere og mere…..

Det er specielt når vi rejser, at vi oplever vores tøser sådan helt tæt på, vi er SÅ meget sammen, vi taler så meget sammen, vi oplever og snakker om alt det vi ser, og alt det vi lige føler for. Jeg blir høj af de ture og de oplevelser, og jeg mærker min familie drives af det samme…..

Indlægget her skal ikke drages ind på rejsefronten, men jeg har så mange mange tanker og forandringer igang i mit hoved, og jeg elsker at jeg har min blog, hvor jeg kan få meget af det fiflet ned….. Jeg tænker stort i øjeblikket…. Det meste af det bliver nok bare ved tanker og drømme, men det er vigtig at drømme, det må vi aldrig stoppe med…..

Men lad mig afslutningsvis bare nyde den her lille stund en rolig onsdag formiddag, hvor jeg har sendt to store tøser ud af døren, begge med store forventninger til året der kommer….. Jeg er heldig er jeg 🙂

IMG_8349

IMG_8371

    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar