Næsten nyt køkken, til næsten ingen penge....

Ny køkkenbordplade for 340 kr. – NU ER VI TILFREDS…..

IMG_9006

“It’s all in the details” ….. Må være vores motto for det her lille køkkenprojekt…. De sidste uger har I fulgt med i vores mini køkkenrenovering. Som dog alligevel endte med at blive lidt mere omstændig end først antaget. Ikke økonomisk, men arbejdsmæssigt….

Bordpladen med antracit grå bejdse, den fungerede simpelten ikke, det fik jeg også ud mellem linjerne i mit sidste indlæg, så jer der “kender” mig godt, I vidste nok, at der hurtigt ville ske noget andet.

Vi havde besøg af både familie og venner sidste weekend, og mange ideer blev kastet op i luften. Vi var faktisk parat til at ofre lidt mere, og købe en ny bordplade…. Jeg smed mine frustrationer på ig, og så skal jeg lige love for der kom ideer på tapetet…. Fedt altså….. Vi endte med at blive ret hooked på ideen om at beklæde bordpladen (måske endda også skuffer og skabe på sigt) med linoleum og sætte trælister på, jeg fik så mange søde og dejlige råd og billeder fra mine følgere, så vi havde både en ide til hvordan det ville se ud, og hvordan man skulle gøre de forskellige steps. Vi havde også midt på ugen prøver med hjemme i forskellige linoleums farver.

Men så fandt Jesper alligevel frem til, at der fandtes en maling fra Jotun, en helt mat sort i glans 5. Den ville fungere næsten som linoleum i udseende, men naturligvis ikke helt så slidstærk… Malingen kostede 280 kr, Linoleum ville koste ca 1500 kr, så vi besluttede at forsøge med maling først, og sætte trælisterne på som finish på kanterne. Fyrtræslisterne koster kun 40 kr. pr stk i jem og fix.

Den rå OSB plade fik den samme maling som bordet, da den stak helt af i forhold til både den lyse fyrtræskant, og resten af køkkenet. Den gjorde at det på en eller anden måde ikke så helt færdigt ud. Nu er den samme farve som bordet, men med den fine OSB struktur tydelig igennem. Det ser vildt godt ud.

På et af de nedenstående billeder er listen ikke sat på endnu, billedet tog jeg i eftermiddags, men nu er den limet fast, og sidder i spænd, så derfor ikke et helt køkkenwiew med lister i indlægget her, da lyset ikke helt tillader den gode billedkvalitet så længe mere. Jeg tænker dog alligevel, at man sagtens kan fornemme, hvordan sort maling og smukke lyse trælister, virkelig gav et helt helt andet udtryk, meget mere i tråd med resten af vores indretning og meget bedre følelse i maven…..

Jeg håber I har kunnet bruge disse 3 indlæg til go inspiration til forandring, og til billige penge, det er vi vidst alle fan af når det kommer til stykket.

Og hey… stay tuned…. PT er hele vores første sal et stort kaos, da begge børneværelser er den helt store tur igennem, det glæder jeg mig virkelig til at vise frem… Men gi mig lige et par uger ik 🙂

IMG_8933

IMG_9011

IMG_9012

MORTILMERNEE_FBUntitled
   

18 kommentarer

 • Joan

  Ser godt ud 🙂
  Har I behandlet bordpladen efter maling?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Hej Joan

   Nej, den har kun fået malingen, som faktisk er temlig slidstærk. Her et år efter ser den stadig fin ud… Tænker måske hvert andet år man kan give den et nyt lag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Morten

  Hej. Smukt 🙂 Hvordan ser bordet ud nu? Her et halvt års tid senere? Stadig ligeså flot ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   det lover jeg at lave et indlæg på i nær fremtid, jeg ligger pt med influenza. Men det ser super fint ud heldigvis…. bordet altså

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tilde

  Det er vildt fint, hvad hedder den maling I har brugt? Mvh Tilde

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Det finder jeg lige ud af når jeg kommer hjem 🙂 Men det er en jotun, lady og så glans 5

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ronjg

   Hej Louise! Det ser rigtigt godt ud, har selv gået og haft lyst til en linoleumsbordplade men synes det er en meget smartere idé med maling, der ligner. Nu har jeg siddet og prøvet at finde den maling frem, men der er mange forskellige fra jotun, så jeg ville høre om du har mulighed for at finde den frem og linke til den helt specifikke maling? Tak for hjælpen! Hilsen Ronja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   jeg har den desværre ikke mere, men jeg mener bestemt der er et foto af den i en af køkken indlæggene. Prøv at søge lidt rundt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser SÅ godt ud, og jeg er imponeret over, at I kan overkomme at gå i gang med værelserne også (det tog mig eeeevigheder at komme i gang med at spartle huller i soveværelsesvæggen i centrumlejligheden (er flyttet ud i grønne, øko-omgivelser siden), da det store skab var solgt (og dermed skruet ned og fjernet). Da jeg kom i gang, tog det ikke lang tid, men jeg baksede og bakser med konsekvenserne af et totalt stresssammenbrud, og det sætter bare mit tempo gevaldigt ned, selvom jeg synes, at sådanne projekter er super spændende.
  Jeg er bedre til at rydde op og ud. Det kræver ikke lige så meget på energikontoen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   tak for de søde ord…. Her drives vi nok af projekter, vi kan godt li det, begge to…. Men vi kan også rigtig godt li når vi er færdige igen. En fin balance mellem afslapning og så at være kreativt aktiv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold op, hvor ser det godt ud! Jeg bliver helt inspireret til at give vores køkken en mini-makeover…. (“skaaaat… jeg har fået en idé….”)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Det ser pisse fedt ud.. Men den er da alt for sart og et sprøjt fra fx tomatsovs så trænger ned og gør den grim ret hurtigt når den er ubehandlet. Fyrtræ er os en blød træsort så den vil hurtig få hakker.
  Men fedt ser det ud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Fyrtræslisten får selvfølgelig noget olie, og hvis den får alt for mange hakker med tiden, så kan den jo skiftes, kostede alligevel kun 40 kr.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Det ser vildt godt ud. Har selv gået med tankerne om et linoliumsbord, men er ikke så handy.. Så vil du ik skrive lidt om hvordan I har gjort og hvor du har gået fat i jeres linoleum? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Nu er det jo ikke linoleum som jeg skriver, men det ligner…. 🙂 Så den proces kan jeg desværre ikke hjælpe dig med

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva J

  Det ser helt vildt godt ud. I er nogle seje og inspirerende mennesker

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Næsten nyt køkken, til næsten ingen penge....