boligindretning familie Inspiration Instagram Julen Mine piger mortilmernee.dk

Glædelig 1. søndag i advent…. Og hvad weekenden ellers bragte….

27. november 2016

Processed with VSCO with a8 preset

Rigtig glædelig 1. søndag i advent til jer alle…. Nu er den her altså… Julen. I hvert fald for de fleste, nogle vil måske mene, at det først går rigtig løs på torsdag hvor vi har d. 1 december, men for os, der er det altså idag d. 1 søndag i advent. I virkelig ved I jo godt, at en del af vores julepynt allerede flyttede ind for en god uges tid siden i forbindelse med vores skønne bagedag, og det gjorde den også…. I hvert fald i de rum som vi bagte i. Men i løbet af ugen er vi sådan kommet rigtigt på plads i resten af huset og hos børnene.

Den her weekend har været virkelig virkelig dejlig, sådan en der var fyldt med selvforkælelse, middag med gode venner, juletræsfældning og julefilm på tv….

Jeg startede min fredag morgen med at køre til Århus, hvor smukke Christina, som de fleste nok kender som @C_Iversen på Instagram, fik styr på mine virkelig udfordrende lokker. Christian er en af de 3 frisører hos www.Organicway,dk som ligger på M.P Bruunsgade i Århus. Det er 2. gang Christina tryller med mit hår, og jeg elsker det. Jeg har tyndt og krøllet, nogle steder endda lidt kruset hår, og jeg har virkelig svært ved at få noget pænt ud af det… Men Christina er optimistisk, og jeg har aldrig haft så fine farver og så glat hår, som når jeg forlader salonen…. Hun har en helt fast plan med hvad der skal ske med mit hår, og for første gang nogensinde er jeg fortrøstningsfuld, og forsøger at holde mig fra den udpinte krølleudtræk som jeg har fået gjort fast i mange år….. Tak søde du…. Jeg glæder mig allerede til næste gang….

Processed with VSCO with e7 preset

Fredag aften havde vi besøg af søde venner. Og i og med jeg godt vidste, at dagen blev lidt presset, så havde vi bestilt forret og hovedret ude fra… Det er vores venner som også passer hus og Totte når vi er på ferie, så de fortjener altså at blive forkælet. Vi havde derfor også dejlig god tid til bare at snakke og nyde den gode mad…. Sådan en start på weekenden, den er altså ikke at kimse af, det siger jeg bare….

Processed with VSCO with a9 preset

Lørdagen var afsat til juletræsfældning og juletræspyntning….. Så efter frokosten bevægede vi os afsted mod det fine lille sted, hvor vi plejer at fælde vores træ. I år har vi besluttet at pigerne også skulle have lov til at have et lille træ oppe hos dem, og så skulle vi traditionen tro, også have både til stuen og til terrassen.

Vi brugte faktisk et par timer på at vælge de helt rigtig træer, vejret var mildt, så vi frøs ikke, og det er faktisk super hyggeligt at lege rundt mellem granerne, og udvælge sig det helt rigtige træ. Træet som vi skal værne og pynte om hele december måned. Ude på den her gård er der både æbleskiver og et lille stykke genbrugslegetøj til børnene, så vi havde altså ikke travlt.

Da pigerne havde valgt deres lille træ, fik Merle selv lov til at fælde, og med klap på skulderen og lidt hjælp med at skubbe, så lykkedes det hende faktisk helt selv at fælde deres fine lille træ.

Vi fik også selv valgt de smukkeste træer, utroligt som man hvert år bare synes, at i år må det være det smukkeste træ man nogensinde har haft….. sådan har jeg det virkelig…..

Processed with VSCO with 4 preset

Processed with VSCO with 4 preset

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with a9 preset

Da alle 3 træer var fundet, bundet og pakket i bilen, så drog vi ellers hjem af med julemusikken kørende for fulde gardiner. Og sådan fortsatte det faktisk resten af lørdagen….. Pigerne hjalp mig med at pynte det store, indtil Jesper kom med deres, så strøg de oven på og fik lov til fuldstændig selv at pynte deres…. Jeg sneg mig lidt op af trappen en gang imellem, og lyttede til hvordan de snakkede og hyggede sig med træet, det var tydeligt, at det nok var Merle der gik mest op i det. Neel havde lige en lego bygning hun var midt i, så hun gik imellem julekugler og legoklodser, sådan som hun nu lige synes hun ville…..

Deres træ blev så fint så fint, og gud hvor er det bare hyggeligt, jeg er så vild med den stemning der er oppe hos dem i år….

Processed with VSCO with e3 preset

Processed with VSCO with a9 preset

Lørdag aften kom mine forældre og spiste lækre rester fra dagen før, vi nød den fine stemning som havde indfundet sig i huset, duften af frisk gran der havde spredt sig, og julemusikken i radioen…..

Da pigerne var puttet, var det tid til at vores nisse skulle flyttet ind. Sidste år gik vi over til en adventsnisse istedet for en hverdagsnisse…. Faktisk synes jeg, at det der med nisse og nissedør er en smule anstrengende og totalt overdimensioneret efterhånden….. Jeg hørte også hende Lola udtale på et tidspunkt, at nogle børn er dødsens angst for de der nisser og alle de løjer de finder på….. Og vi havde også overvejet, om den bare ikke flyttede ind i år….

Men jeg kunne godt høre på pigerne, at de begyndte at snakke lidt om, om den der nisse nu kom i år, og det var bare så hyggeligt osv osv…. Så Jesper og jeg besluttede, at vi nok hellere måtte ned og finde den frem igen…. Der er ikke noget stort opsætningsunivers udenfor vores nissedør, det er den samme som det har været i alle årene, en gammel dukkehus dør, og så sidder der en lille krans af piberensere på døren. Udenfor står nissens sivsko, og så er det det….. Han finder heller ikke på alverdens løjer her i huset, men pakker, dem kommer han altså med…… Og vi plejer også lave et eller andet når han sådan lige flytter ind….

Her til morgen vågnede pigerne derfor til bitte små mudderfodspor hele vejen fra nissedøren og over til træet, her lå der to gaver, og så var nissens fodspor kørt retur….. De var helt oppe og ringe….. Og ja, så synes man jo også at det er ganske sjovt….. Og lidt nemt, at han heldigvis først skal have mad igen næste lørdag….. ha ha…..

Processed with VSCO with 4 preset

Processed with VSCO with 4 preset

Processed with VSCO with a8 preset

Processed with VSCO with a2 preset

Processed with VSCO with a8 preset

Idag søndag sov vi længe…. Vi blev faktisk først vækket af pigerne ved halv 8 tiden da de opdagede nisserne…. Inde i gaverne var der sådan nogle mikrofoner der forstærker stemmerne, de hørte sammen med bogen om de der Trolls….. Måske ikke verdens mest gennemtænkte morgengave, lad mig i hvert fald sige, at herefter var vi VÅGNE……

Jeg var ude og gå mig en af mine skønne friske gåture, og Jesper løb en tur…..

Om eftermiddagen var Merle til træning på sit gymnastikhold, og Neel og jeg kørte en tur forbi det nedbrændte badehotel Fakkegrav. Stedet er en smule uhyggeligt, fordi det faktisk er virkelig trist, at et sted der er så smukt og med så fantastisk en beliggenhed, bare ligger der og forfalder mere og mere… Men samtidig er det stadig et sted, hvor man nyder at gå en tur, kigge på det “smukke” udbrændte hus og nyde den helt fantastiske udsigt over vandet….. Jeg drømmer hver gang vi besøger det, tænkt hvis man havde råd til at købe stedet og starte et nyt badehotel, det må da være et virkelig fantastisk projekt….. Omend desværre  meget meget langt udenfor de flestes budget at købe det sted….. Jeg håber snart der kommer en rig mand der tror på stedet og starter det op igen……

Processed with VSCO with k2 preset

Processed with VSCO with 4 preset

Processed with VSCO with 4 preset

Processed with VSCO with k2 preset

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with k2 preset

Processed with VSCO with 6 preset

Processed with VSCO with a9 preset

Processed with VSCO with k2 preset

Søndag afsluttede vi med Familien Jul på fjerneren og aftensmaden foran….. Præcis som sådan en juleweekend skal afsluttes, vi havde ikke set den før, men nogle af tøserne fra Merles klasse havde nævnt den flere gange, og der går åbenbart en 2’er i biografen snart, så vi tænkte, at den måtte vi hellere få set. Rigtig sød film faktisk….

Det her indlæg blev langt, jeg kunne egentlig også bare have delt det op i et par stykker…. Men jeg ved allerede hvordan næste uge den starter, og inden jeg får set mig om, så er det weekend igen, og så er det som om, at det vi oplevede i denne, det er lidt passé…. Næste weekend skal vi faktisk besøge Jul i Friheden, som før første gang nogensinde har åbnet dørene i julen, det glæder vi os rigtig meget til…. Jeg håber du holdt ud helt her til alligevel 🙂

Rigtig glædelig 1. søndag i advent til jer alle……. Og husk, imorgen trækker jeg en vinder af den lækre julebagekasse fra indlægget HER.

Og nu skal jeg altså se om de får styr ham der HR. Christensen fra Bedrag…….

  • Reply
    Michelle
    27. november 2016 at 20:13

    Skøn læsning smukke – og tak for den dejligste start på weekenden i jeres selskab❤️
    Vi så også den film i dag, du havde alligevel sat lidt i gang der, var nædt til at se den😄
    Smukke billeder som altid❤️😘

  • Reply
    Gitte
    27. november 2016 at 20:48

    Det lyder som en dejlig weekend. God ide med nissen! Vi har en husnisse, men han laver hverken løjer eller giver gaver. Til gengæld står han fremme hele året og beskytter hjemmet mod ulykker og indbrud 😉

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar