Fotografi MIG mortilmernee.dk naturen Uncategorized

Barndomsveninder og en weekend af den gode slags…..

30. januar 2017

img_1767

Hvor sidste weekend endte i sygdom og ikke særlig meget energi, så har den her weekend budt på meget mere kvalitet….

Fredag havde jeg besøg af en af mine barndomsveninder. Det er faktisk en lidt sjov historie med hende…. Så den vil jeg gerne fortælle. Da jeg var 7 år gammel flyttede mine forældre og jeg i nyt hus som “vi selv havde bygget”…. Det var en ny etableret vej, ligesom så mange andre…. Da vi havde boet der ganske kort, så bankede det pludselig på døren, og udenfor stod en af min fars gamle skole kammerater. Min far kommer fra Skive, og vi boede altså i Vejle. Men lige ved siden af os, der flyttede så pludselig min fars gamle skolekammerat fra Skive ind. Og heldige mig, for han havde 2 piger. Louise som var nogle år ældre end mig, og Julie som var 2 år yngre. Julie og jeg blev hurtigt veninder, og sammen med Sofie – som boede lige overfor os – fik jeg mine første tætte og vidunderlige venskaber. Julies og mine veje skiltes da vi flyttede hjemmefra, Julie flyttede til Århus og jeg flyttede sammen med Jesper. Vi var selvfølgelig stadig veninder… Men fra at have set hinanden næste dagligt, så sker der naturligvis en forandring i venskabet, når man pludselig er væk fra hinanden. Julie startede studie, og jeg startede min år med jobsøgning, barnløshed og ledighed…. Så blev jeg mor og hun festede videre….. Sådan gik der nogle år hvor vi ikke så hinanden…. Det kender I helt sikkert. Den periode hvor man selv får børn, og veninderne ikke helt er nået der til, der skabes en eller anden form for afstand i en periode, man har ikke helt så meget til fælles som man plejer….

Julie smuttede en tur til København et par år, fandt sig en vidunderlig mand, og så blev hun mor til 2 skønne unger. De er tætte de to små, den ene er i vuggestuen og den anden er 8 måneder, så min kære veninde, hun har pludselig virkelig meget at se til, og vi har nu meget mere til fælles igen… Jeg forstår hendes uendelige træthed, frustrationer og tigerspring, og hun er nu meget mere interesseret i at høre om børnehave og skolegang…..

Men noget vi altid har til fælles, det er vores barndom, vores skole og vores mange timer sammen om Playmobil…. Min playmobil, som jeg har fundet frem fra kælderen, som mine piger nu bruger uendelig mange timer på. Det var i sandhed nostalgisk i fredags, hvor Julie og jeg stod med playmobil heste i hænderne og med vores børn rundt om os….. Tiden er skiftet, det er nu vores børn der leger med dem…. Og os der står som de voksne og mindes barndommen…. Hvor er vi heldige, at vi havde den sammen….

Lørdag var vi en tur til vandet…. I har nok fornemmet, at jeg har en helt særlig kærlighed til vand…. Jesper har mig mistænkt for, at det også handler lidt om, at det er meget fotogent ved vandet, og jeg vil da ikke lyve “jeg elsker OGSÅ at fotografere ved vandet”…. Men mest af alt, så holder jeg af bare at være der, at høre på vandet og gå langs vandkanten…. Pigerne nyder det også, de finder lynhurtigt en leg, og der går hurtigt et par timer således…. I lørdags var helt særlig, for solen var lun, og jeg sad på en sten og nød varmen mod kinderne. Årets første solstråler, de nydes på en helt særlig måde….

Søndag kom mine forældre med take away og vi havde bagt fastelavnsboller……  Det var virkelig en god weekend….

Og hey…. jeg er startet på en ny serie, “Call the midwife” …. Hvis man elsker Downton Abbey og The Crown…. Så vil man også elske den her.

95b545cd-869f-4824-b158-8aa3d9619f7b

  • Reply
    Sabrina Hansen
    30. januar 2017 at 13:56

    Hej Lousie.
    Jeg er en forholdsvis ny følger af dig og din blog og noget af det der slår mig, hver gang jeg læser med, er dine smukke billeder. Det er simpelthen så fine billeder, du tager. Jeg er selv begyndt på et fotokursus så jeg kan få det lært. Bum! Men jeg tillader mig alligevel at spørge dig om dit valg af kamera og om du måske vil skrive lidt fif til “det gode fotografi”. Mange hilsner Sabrina

    • Reply
      Louise
      31. januar 2017 at 7:30

      Hej Sabrina

      Tusind tak for de søde ord, og velkommen til mit univers 🙂

      Jeg er glad for du synes om mine billeder, jeg elsker også at tage dem 🙂 Og jeg må tilstå, at alle mine billeder stort set er taget med Iphone. Jeg har et rigtig godt kamera, men jeg har det sjældent ved hånden, og efter Iphone er blevet så godt, og altid er ved mig. Så er det bare den der er blevet mit redskab 🙂

      Rigtig god fornøjelse

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar