familie MIG min uforbeholdne mening Mine piger mortilmernee.dk sponsorerede indlæg Uncategorized

Vi har lavet en video, hvor omvendt børnepsykologi har været i fokus…..

8. marts 2017

Videoen er sponsoreret af Psykiatrifonden

 

Nu har du set videoen, og måske sidder du og griner en lille smule, det håber jeg i hvert fald, for det var meningen med den her lille hjemmebryggede film. Den er lavet af mig, og som du nok kan se, så er det Merle – min store pige på 8, og Jesper – min mand, som har de små roller i filmen. Men jeg håber også, at den har fået dig til at tænke lidt….

Jeg er sikker på I har opdaget, at vi har valgt en helt given hverdagssituation og så har vi vendt den på hovedet. Filmen skulle nemlig gerne ses fra en børnevinkel. I har helt sikkert prøvet 2 mio gange, at bede jeres barn om at rydde op, og det uden den helt store reaktion. Måske er det så endt i vrede og voldsomme udbrud. Det har vi i hvert fald prøvet flere gange. Neel, min yngste, hun har i en lang årrække haft en tendens til at stampe i gulvet når noget gik hende rigtig meget imod, og det er så det vi ligesom prøver at vise her i filmen.

Men der er selvfølgelig en mening med det her, og den er meget vigtig. Psykiatrifonden har nemlig lanceret Børnefilmskolen, hvor de har det formål, at skabe dialog mellem børn og forældre. Få sat ord på de svære konflikter igennem leg og film, således emnet pludselig bliver meget nemmere at berøre.

Konfliktløsning kan ofte gå i voldsom hårdknude, vi kender det selv, man er træt og fuldstændig drænet for energi, og inden man får talt til 3, så er støjniveauet i ens stemme nået en højde, som man ikke selv er stolt af…. Måske har man også et barn, man ved de slås med et eller andet, men det kniber lidt med at få sat ord på…. Og det er så her du kan bruge børnefilmskolen.

Mange børn går rundt med en lille skuespillerdrøm i maven. Jeg ser det selv, Merle og hendes veninder ELSKER at optage små film. Så det var ikke svært for hende, at sige ja til at være med til den her opgave. Neel var lidt mere betænksom, så hun nøjes med at være tilskuer til denne. Men efter hun har set den, så vil hun også være med… Så mon ikke vi snart er igang igen.

Børnefilmskolen.dk  har du adgang til det fineste filmunivers, der er instruktions videoer om både skuespil, instruering, øvelser, klipning og manuskripter. Hvis I nu har lidt svært ved selv at “finde på” et emne, så er der forskellige manuskripter du kan tage udgangspunkt i, der er også forskellige sværhedsgrader, så man vælger helt selv hvad man har lyst til at kaste sig ud i. Når I så har valgt jeres emne, om det være sig et af de lavede manuskripter, eller et I selv har fundet på, så er det vigtigt I får talt det godt igennem, og efterfølgende laver et storyboad. For det er nemlig igennem den her samtale, at I hjælpes med at få sat ord på konflikt og følelser. Du kan finde skabelon til storyboad lige HER, dem kan du printe, og så kan I sammen tegne manuskriptet undervejs i samtalen.

Når I en gang har fået lavet en rigtig fin film, så kan den uploades på Børnefilmskolens hjemmeside, gennem aktivitet på sitet kan man på den måde samle point, som fx kan udløse “Guldstjernen” eller “Månedens Film”. Man må lave lige så mange film man har lyst til… Og jeg lover, det er en rigtig sjov proces, samtidig med, at den faktisk er rigtig vigtig.

Meningen med alt det her er, at både vi som forældre, og børnene skal blive bedre til at se sig selv udefra og andre inde fra. Samt det at spille en “rolle” gør det ofte nemmere for både børn og voksne, at sætte ord på følelserne. I vores lille film, er det Merle der spiller Far og Jesper der faktisk spiller Neel, og det gjorde, at de alle 3 synes det var sjovt og lærerigt at være en del af processen.

Det er SÅ VIGTIGT, at vi får skabt dialog i hjemmet, at vores børn får sat deres følelser i tale. Der sker så meget i et lille barns liv, så mange indtryk og impulser hver dag. Deres hjem skal være deres trygge base, stedet hvor de helst skal kunne “være sig selv”. Det skal vi hjælpe dem med, det er vores fornemste opgave som forældre. At guide, lytte og VÆRE DER….. Børnefilmskolen har virkelig fat i noget vigtigt her, og jeg håber jeg med det her indlæg, kan hjælpe med at sætte ord på noget svært, og starte med at løse nogle konflikter….

Sæt en formiddag af, og find den lille skuespiller frem i maven…. Jeres børn vil helt sikkert elske det 🙂

Vores film kan du finde på Børnefilmskolens hjemmeside lige HER, og du kan samtidig se en masse andre fine små videoer 🙂

7063baf5-f78e-422b-a3ed-da0a90d49aef

1b3458d5-45fb-42ac-9a04-ee21d697e533-1

 

  • Reply
    Michelle
    8. marts 2017 at 19:30

    Jeg ELSKER den film👌🏼👌🏼👌🏼

  • Reply
    Karina
    9. marts 2017 at 10:23

    😂😂😂😂

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar