mortilmernee.dk naturen Rejser sponsorerede indlæg steder jeg anbefaler Traveltip

Skulle man snart bestille skiferien???

28. september 2017

Indlægget er sponsoreret af Visit Norway

IMG_4329

Billedet her siger det hele….. En lykkelige familie på toppen af Trysil et stykke oppe i Norge, røde kinder, sneen og naturen omkring os…. Bedst af alt, vi er på ferie, som er noget af det vi nyder aller mest.

For ikke så længe gik turen til New York, men med rejseblod i årene, der et det medicin for sjælen at overveje og måske booke endnu en ferie.

Billedet betyder også meget for mig, fordi det var vores første, og hidtil eneste skiferie som familie. Vi rejste med Visit Norway, og  var afsted i marts måned sidste år, og turen står stadig helt skarpt for mig. Jesper er garvet på ski, har er hjemme med skiene under skoene og han suser afsted, pigerne, de suste afsted som om de aldrig havde prøvet andet. Og det var altså deres aller første tur på ski. Det skyldes til dels de helt fantastiske guider vi havde. Pigerne havde privattimer sammen med en skilærer og jeg – som heller aldrig havde prøvet det før – jeg havde privat timer med en anden skilærer. Det brugte vi et par timer på om formiddagen, hvor vi så om eftermiddagen var sammen alle 4.

Hold nu op en tur vi var på, det var helt fantastisk. En helt anden slags ferie end vi er vandt til, kroppen var brugt ind til aller inderste muskel, vi var trætte og brugte når vi havde spist aftensmad, men vi var sammentømrede og helt høje alle 4.

Det vidunderlige ved Trysil i Norge er jo, at man simpelthen bor i hytter midt på pisten. Det er bare at åbne døren, på med skiene og så suser du direkte ned til den første lift. Der var sne helt op til døren, og man boede i det smukkeste sneklædte landskab. Det var som taget ud af et eller andet HC Andersen eventyr med go gammeldags jul.

Norge var sådan et skønt sted at være på skiferie. Det var super nemt at komme der op, vi sejlede fra Hirtshals og dirkte til Oslo, hvor vi herefter havde små 3-4 timer, og så var vi der. En tur som på alle måder var rigtig rar, fordi man også lige fik slappet af og strukket ben på færgen. Og så er Norge bare rigtig flot at køre op igennem.

For børnene – og mig – som var nybegyndere var det her sted også helt perfekt, børneområdet var simpelthen så fint, og vores piger var 100% fortrolige med både ski, sne og bakker på meget kort tid.

Det var en lidt anden historie med mig, men det der med at være voksen, så er man bange på en helt anden måde. Min skiinstruktør, han var udfordret, lad mig sige det sådan….

Det skal dog på ingen måde afholde os fra, at tage på skiferie igen. Min mand, han savner det som bare pokker, og jeg mærker allerede nu, hvordan han så småt begynder at sidde og surfe lidt på skiferie. Vores søgninger er derfor igen landet på Trysil, fordi vi bare havde sådan en dejlig tur her op…. Hvis vi skal på skiferie næste år, så faldet valget meget sandsynligt på det her sted. Det er helt sikkert.

Hvis man nu er mere til Alpin og Langrend, så er der også store muligheder for det her oppe. Jeg mødte mange der oppe på pisterne, som var på vej på Langrend, og jeg tænkte faktisk, at det kunne jeg rigtig godt tænke mig at prøve. Jeg er stadig lidt bange for det der med højderne, og jeg blev meget god til at plove mig ned. Men Langrend, det tror jeg altså jeg ville være rigtig god til, så det er bestemt et område jeg må udforske når vi en gang skal på ski igen. For en ting er sikkert det skal vi, for Jespers skyld, fordi han virkelig savner det, og for pigerne, som ofte har nævnt det siden. De var fuldstændig frygtløse de to, og vi vil begge rigtig gerne, at de fortsætter med at lære det mens de er små, for det er her de virkelig kan få styr på det…. Så de ikke ender ligsom mig, lidt for bange, og dermed alt for begrænset i hvad man tør…. Så afsted med os…. Og meget gerne til Trysil i Norge, det var lige mig det her sted.

Hvis du har lyst til at læse om vores tur sidste år, så kan du gøre det lige HER og HER.

IMG_4309

IMG_4323

IMG_4319

IMG_4320

IMG_4333

Image IMG_4340

 IMG_4280

IMG_4274

    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar