MIG min uforbeholdne mening Mine piger mortilmernee.dk sponsorerede indlæg Uncategorized

Alle børn har ret til leg, og DU kan hjælpe…..

5. oktober 2017

sponsoreret af H&M

3a437a5f-2d22-490c-9369-8b42a5ab60c8

For lige præcis en uge siden, stod pigerne og jeg tidligt op, og drog mod København. Dagen havde et formål, et pokkers godt et af slagsen.

Vi skulle nemlig besøge FN-byen, holde møde med UNICEF og H&M. Og hvorfor skulle vi så det, tænker du måske, og hvorfor står pigerne i et halloween kostume her mit i UNICEFs kontor? Jo det skal jeg fortælle dig, det havde nemlig et meget vigtig formål.

Lad mig starte med at fortælle nogle ganske få omend skræmmende fakta:

  • 16.000 børn under 5 år dør hver dag
  • 58 mio børn kommer ikke i skole
  • Hver 4 kvinder bliver gift som barn (det vil sige, under 18 år)
  • 30 mio børn lever på flugt
  • 168 mio børn arbejder
  • 500 mio børn lever i fattigdom
  • Hvert 3. barn bliver slet ikke registreret

Alene de her fakta, var virkelig en øjenåbner for mig. Børn skal slet ikke opleve den her slags, børn skal ikke være på flugt, arbejde hele dagen, spise helt forkert og aldrig lege. Børn skal være børn. Der sker ca. 300 naturkatastrofer om året, ja du læste rigtigt, og kun ganske få af dem rammer medierne. Og oven i det, så kan vi ligge de store områder og lande hvor krig driver mange mio mennesker på flugt.

På dagens møde blev vi præsenteret for rigtig fin viden, små film og gode snakke. Alt sammen holdt på et niveau, hvor også pigerne kunne forstå, uden at blive alt for bange. Vi fik også en rundvisning på UNICEFS kontor. Vi sluttede af i deres showroom, hvor vi blev præsenteret for de redskaber, som VI ALLE kan hjælpe med at samle sammen til.

Her er store kufferter fyldt med legetøj. I ‘en stor legetøjskasse er der legetøj til 50 børn. Kasserne findes i forskellige aldersgrupper, så der er tænkt på alle. I kassen findes bla. også de sødeste hånddukker, som mange børn har meget glæde af. Børn i katastroferamte områder får igennem leg, simpelthen muligheden for at glemme at være bange, og begynder at grine igen. DET er da guld værd.

Ditte fra UNICEF viste pigerne det armbånd, hvor man måler om børnene er underernærede, og i så fald, hvilken kategori de ligger indenfor, vi fik lov til at smage på det vigtige og næringsrige jordnøddesmør, vi fik set de piller, som bare med ‘en pille, kan rense 5 liter vand.

Mine piger var meget optagede af det her, de spurgte og spurgte og snakkede meget undervejs. På vej hjem i bilen drøftede vi en del af den viden de havde fået, og dagen efter gik de begge i skole, med den fineste agenda, at de skulle fortælle deres skolekammarater, hvor vigtigt det er hjælpe andre børn i verden.

H&M kommer ind i billedet, fordi de har stablet et fantastisk koncept på benene. H&M har samarbejde med UNICEF mange gange. Jeg lod mig fortælle, at de selv henvender sig for at hjælpe. Det er simpelthen en del af deres måde at arbejde på. At de skal hjælpe hvor der hjælpes kan, og børn i verden, skal have lov til at være børn.

Fra idag d. 5 oktober og frem til d. 22 oktober sælges de mest “u”hyggelige halloween kostumer i 55 udvalgte butikker. De sælges også online, men støtten gives kun videre ved salg i butikkerne. (Altså ikke online). Og for hvert salg af dem, der donerer H&M 10 kr. til UNICEFs arbejde med at give disse udsatte børn en mulighed for at lege. Og hvis man har lyst til at give en ekstra donation, så er dette også muligt at gøre igennem  H&Ms Club-App.

Der findes i alt 12 kostumer, de ligger i prisklassen 99 kr. – 199 kr. Og som sagt, her går 10 kr. fra hvert eneste salg, til UNICEFs arbejde med udsatte børn.

img_7337

 

Følgende fakta er også fra vores dag hos UNICEF. De fortæller klar og tydeligt, hvorfor, at leg ikke bare er leg. Leg er vigtig for hele barnets eksistens:

  • De første leveår har en enorm betydning for barnets fremtid. Det lille barn har brug for kærlighed, mad og leg for at kunne udvikle de færdigheder, som det skal bruge for at klare sig i livet.
  • Men i verdens fattigste lande får næsten 43 procent af børn under 5 år ikke den ernæring, omsorg og stimulering gennem leg, som de har brug for.
  • Børn, der er ramt af krig eller en katastrofe, er særligt udsatte. De lever ofte på flugt eller under primitive vilkår, hvor deres muligheder for leg og stimulering er meget begrænsede.

Leg er vigtigt for alle børn, for dine børn og for mine børn. Børns leg er med til at udvikle i meget højrere grad end man tror. Jeg ser det så tydeligt her hjemme, de dage hvor pigerne har haft gang i seje, kreative lege, hvor Ipadden fuldstændig har været glemt, hvor deres små hovedet bare har været på “arbejde” i at tænke kreativt, det er de dage, hvor øjnene lyser aller mest, hvor glæden er størst og hvor man virkelig mærker, at de er børn. Mine piger har den sjoveste fantasi, selv den mindste lille dims kan forvandles til leg. Selv mens vi sad til mødet i torsdags, pludselig er Merles serviet forvandlet til sådan en flip flap, og Neel er igang med at vælge hvor mange gange den skal flippe. Her var der nok gået lidt for meget voksensnak i mødet, og den kreative børnehjerne satte ind. Børn skal lege, det skal de bare. Det er simpelthen så vigtig for dem.

For 10 kr. kan et barn få en tegneblok og en pakke farver, for 10 kr. kan 3 børn få et sjippetov, for 10 kr. kan der købers 5 pakker jordnøddesmør og sådan kan jeg blive ved.

Den her dag gjorde virkelig indtryk på mig, og jeg lover jer, at jeg har doneret via app’en. Tænk at 10 kr. kan gøre SÅ STOR en forskel for SÅ mange børn, det er imponerende. Tusind tak for H&M for at lave sådan en støttekampagne og Tusind tak til UNICEF for deres helt fantastiske arbejde.

Jeg håber at jeg med dagens indlæg, også har givet jer et større indblik i, hvor mange børn her i verden, der faktisk behøver hjælp, og at vi, med så lidt, kan hjælpe SÅ mange. Så hvis du nu alligevel skal købe Halloween kostume til børnene, så gør det lige i H&M’s butikker, så støtter du et pokkers godt formål.

Følgende billeder er fra vores dag hos UNICEF 🙂

b19a86ac-4f6f-42e4-9aa2-8c76495ce10d

39f5bc60-2776-4d3b-bbd5-bd81aafe50db

c7e032d4-0a96-4964-855a-8b4cea910d00

f7b356a0-5b45-478c-a4b3-2138b2c86e48

84fcfedb-1a0c-4ffb-bc2d-7bfa7dfb5565

1095d5a7-8812-46a0-b79c-46397d757b22

0146998c-c64f-4a6f-accc-6ed5aee82454

5b63f163-d8db-41c6-9f21-d8d61834f963

 

    Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

    Svar