Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

Alle steder bliver vi mindet om at slukke for stearinlyset, når vi forlader lokalet her til jul, men de færreste tænker på julelysene i form af julekæder og julestjerner, der, også kan føre til, at det begynder at brænde, hvis man er uheldig.

Man skal have stor respekt for elektrisk belysning ligesom man har for stearinlys. Brændbart materiale, der kommer i kontakt med varme pærer, er kun et spørgsmål om tid, før det går i brand.

Det er bedst at bruge LED-lamper, som udover at forbruge mindre energi heller ikke bliver så varme som glæde-pærer.

smarte råd vedrørende julebelysning:

  1. Brug LED-lys! De bliver ikke lige så varme, de sparer energi og holder desuden længere.
  2. Har du din egen julepynt designet til lamper, bør du tage den med i en lampebutik eller kontakte en elektriker, lad en professionel vurdere om den er sikker at bruge.
  3. Kigge nøje på ledningerne. Er de knækket eller misfarvet, eller er der revner? Hvis så er tilfældet skal den kasseres og afleveres til elektronisk skrald eller en lampebutik.
  4. Hold belysning med pærer langt væk fra ​​brændbare materialer såsom f.eks. gardiner. Hvis pærerne bliver for varme, kan de begynde at brænde.
  5. Tjek beslag og stikkontakterne til din julebelysning.
  6. Sørg for at købe belysning og dekorationer med det rigtige brugsområde. Skal du have en lyssløjfe udendørs, bør den tilpasses til udendørs brug. Læs på emballagen – kan du have den udenfor, kan du også have den indendørs, men ikke omvendt.
  7. Undgå at sætte pærer i for lav høje, hvis du har små børn. De kan nemt gå i stykker og uanset hvilken type lampe det er, også fatningerne være farlige.
  8. Få monteret et HPFI relæ, eller en fejlstrømafrbydere hvis du mangler et, det er lovpligtig i dag. Udskift det gamle HPFI relæ, hvis de er et gammelt eller hvis det er et HFI relæ (som er en ældre model)
  9. Brug en timer – det er et smart energisparetip, som også slukker din belysning, når du ikke selv har opsyn.

10. Hvis du har børn – lad ikke kabler hænge og dingle, men sæt dem op, så de ikke er så tydeligt synlige. Det er også pænere!