Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

Hvis du virkelig vil gøre en forskel i verdenen og passe på klimaet så skal du handle antikke produkter. Antikke produkter er selvsagt brugte produkter – forskellen er måske bare, at antikke produkter ofte er mere end 50 år gamle. Hallo – 50 år gamle?! Den genstand du køber har således kun lavet co2 forurening for 50 år siden – det er altså noget der batter i klimaregnskabet. Når man så samtidig tænker på, at produkterne ikke er lavet af plastik men af naturlige materialer – så er det svært at få armene ned.

Brugte genstande vinder mere og mere frem og med god grund. Brugt er ikke bare brugt – men ofte er brugte produkter et godt håndværk – der er en årsag til, at de stadig er her og ikke er røget på lossen endnu.

Spisestel

Står du og skal have et nyt spisestel? Jamen så køb et brugt. Royal Copenhagen eller Bing og Grøndahl er holdbare og har et smukt design som sagtens kan bruges i den moderne indretning.

Empire stellet fra Bing og Grøndahl er et rigtigt godt eksempel på dette. Her er tale om porcelæn som er malet med underglasur maling i den smukke sammensætning af hvide og blå farver. Det er svært ikke at få maden til at se godt ud på sådan noget porcelæn – og maden spise i øvrigt med rigtig god samvittighed idet klimaet har fået stor glæde af dit valg ved at købe brugt. Du skal ikke være bekymret om det ikke kan ryge i opvaskemaskinen fordi alt porcelæn som er underglasurmalet (malingen ligger under glasuren), det kan tåle opvaske maskine. Så nej, selvom du køber brugt er du ikke sendt tilbage til ruder konges tid.

Bestik

Du kan også sagtens finde smukt antikt bestik. Du synes måske det har lidt for mange ridser og ser lidt slidt ud? Ingen fare – tag det ned til en guldsmed og få pudset det op. Det ser nu ligeså smukt ud som et nyt bestik – og det er ikke specialt dyrt.

Glas

Glas overlever også tidens tand – og man kan sagtens finde mange glas som ser helt nye ud selvom de har mange år på bagen. Glas er også et holdbart materiale og kan holde i hundredevis af år, hvis man passer godt på det. Det du køber kan altså gå i arv og glæde dine børn og børnebørn.

Skab din egen personlige stil

Ja, alt det du køber behøver selvfølgelig at være antikt og gammelt. Det er meget let at skabe sin egen personlig stil ved at blande nyt og gammelt. De gamle produkter har ofte en meget flot ornamentik – og det kælder denne, at blive sat sammen med nye produkter med stilrene linjer.

 

Håber du bliver inspireret af denne artikel både til at tænke på miljøet og måske lidt hjælp til din egen personlige stil!