Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

Har du også altid lyst til at style hjemmet, med fede ting, som har karaktér, så er her et par gode råd. Det behøver hverken at være dyrt eller omfattende. Men med små greb kan du give det pift, som flytter stuen fra leverpostej til iøjnefaldende. Det handler om at være modig og struktureret.

 

Farverne skal komplimentere hinanden

Et enkelt sted at starte er i sofaen med et tæppe eller sofapuder. Har du lyst til at pifte sofaen op, kan det være godt at bruge en hel anden farve. Der findes forskellige værktøjer til at se om farver passer sammen. Eksempelvis er der komplementærfarver, som er den direkte modsætning til en farve. Det er altså et nærmest matematisk regnestykke. Men man vil opleve at det ofte kan være et godt udgangspunkt til at finde en farve der matcher.

 

Mørke og varme farver er også et værktøj man kan bruge. Har man en orange stol som betegnes som en varm farve, kan blå være en god farve at pifte op med, da den er modsætningen og er en kold farve.

 

Glemmer farverne

Der er en tendens til at mange nye eller ny renoverede huse ender med at være meget hvide, med sorte vinduer og med mange sorte møbler. Sikkert fordi det kan være svært at overskue farver, midt i et byggeprojekt. Men fordelen ved hvide vægge er at man hurtigt kan pifte det op med farvede ting til hjemmet. Om det er guld, bronze eller pastelfarver gør ikke så meget, når baggrunden er hvid eller sort. Der kan man tillade sig meget mere. Har man en grøn væg, kan man godt blive lidt låst i hvilke ting man kan sætte op af den.

 

Det samme gør sig gældende for hylder eller reoler. Vælger du en farve eller træ kan du blive begrænset i hvilke ting du kan pynte op med. Vælger du hvid, er mulighederne flere. Så det har både sine fordele og ulemper.

 

Inspiration fra Nybyggerne

Skal man have inspiration til farver eller indretning er Nybyggerne faktisk et rigtigt godt program. Her bliver der virkelig taget nogle chancer med farver og indretning. Men om man kan lide det eller ej, så giver det en masse tanker om hvordan man også kan gøre.

 

I den sidste sæson er det blåt hus der tager medaljen for flest farvesammensætninger. Det er ret vildt hvad de slipper afsted med i form af farvesammensætninger. Så tag et kig og lad dig inspirere.