Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

Det virker altid til at toilettet stopper på det værst tænkelige tidspunkt, og det er aldrig sjovt at skulle rense dem. Heldigvis kan du komme de fleste tilstopninger i dit toilet til livs, helt uden at skulle komme i kontakt med toilettet, og helt uden brug af professionel hjælp.

Står du med et stoppet toilet er der heldigvis hjælp lige rundt om hjørnet. Det er faktisk mange gange forholdsvis nemt at komme tilstopninger i sit toilet til livs, og oftest har man allerede de nødvendige redskaber der skal bruge liggende i hjemmet. Så står du med et stoppet toilet, så læs med her for lidt tips og tricks til at komme tilstopningen til livs.

Sådan gør du

Alt du mange gange skal gøre for at få renset et stoppet toilet, er at bruge en svupper, bagepulver, eddike og noget kogende vand. I denne artikel går vi igennem de forskellige tiltag step-by-step, som man kan tage for at komme tilstopninger i sit toilet til livs.

1.    Prøv med en svupper

Første skridt er at forsøge med en svupper. Sørg for at svupperen lukker tæt omkring afløbet i toilettet. Start med forsigtigt at presse ned på svupperen, da det først gælder om fjerne luften i svupperen, og træk derefter tilbage i svupperen for at skabe gennemtræk. Gør dette ad et par omgange, og gerne med større og større kraft indtil tilstopningen forsvinder, og der kommer gennemløb igennem toilettet igen. Prøv som minimum at trykke og trække i svupperen 15-20 gange.

2.    Prøv med bagepulver, eddike og kogende vand

Hvis ikke du har held med at få fjernet tilstopningen med en svupper, er næste skridt en bruge en kombination af bagepulver, eddike og kogende vand. Tag 3-4 liter kogende vand, og bland det sammen med 1 kop bagepulver og 2 kopper eddike. Hæld det herefter i toilettet og lad det stå natten over, og skyl ud i toilettet næste morgen.

3.    Prøv med en rensefjeder

En rensefjeder er et værktøj, hvor der sænkes en fjeder ned i afløbet på toilettet, indtil fjederen støder på tilstopningen. Når rensefjederen har kontakt med tilstopningen, kan værktøjet bruges til at rense tilstopningen fri fra afløbet og toilettet.

Få professionel hjælp til kloakservice

Løser ovenstående ikke dit problem med dit tilstoppede toilet, kunne det tyde på at problemet er opstået længere nede i afløbet eller kloakken, og der vil derfor være behov for professionel hjælp til kloakservice.

Er problemet særlig besværligt kan der være behov for både en tv-inspektion af din kloak og afløb, så der kan findes frem til tilstopninger og andre problemer, samt en slamsugning af kloak og afløb, for at få fjernet større tilstopninger. I tillæg til den professionelle og kompetente hjælp, så tilbyder mange kloakfirmaer akut døgnvagt, i tilfælde af at der skulle opstå et akut behov for hjælp, eksempelvis i løbet af natten.