Nedenstående artikel indeholder sponsorerede links

Er du lykkelig husejer, og ønsker du at gøre noget mere ud af dit hjem? Som husejer er der mange ting at forholde sig til, når det kommer til udseendet af ens hjem. Det kan være alt fra beplantningen, design, udformningen og mange andre faktorer som har en indflydelse på dit hjems udstråling.

Afhængigt af hvad dine ønsker og drømme er, kan det indebære et forskelligt omfang af arbejde for at få dit drømmehus. Det er ikke alle som har tiden, eller er lige så glade for at fingere grønne og hænderne beskidte. Herunder bør du også overveje det økonomiske aspekt i form af, hvad dine ønskede ting og boligdrøm vil koste.

Sådan starter du

For at prikke huld på bylden bør du starte med at kigge på, hvad du mangler og ønsker. Ikke to hjem er ens, da hver en person har sin egen personlighed – ens hjem afspejler denne. Når det kommer til dit hjems ydre, bør du kigge på følgende:

  • Haven (planter, træer, buske, hække)
  • Hegn
  • Dit hjems ydre (maling, design, stil mv.)

Paradisets have, steppen eller junglen

Det siges at hjemmet afspejler ens personlighed og det samme gør sig gældende med ens have. Der findes et væld af forskellige typer haver landet over. Nogle haver meget minimalistiske og simple, nogle er rodet og andre helt frodige med blomster, frugttræer mv.

I de fleste tilfælde afhænger det af, hvor meget du selv har lyst til at ligge ind af arbejde. Du bør være bevidst om at jo flere planter du vælger, jo mere arbejde skal du ligge i. Alternativt, kan du også hyre en gartner til jobbet, men det kan få dit haveprojekt til at stige i budget.

Dit hjems bukser

Næste skridt i processen er at kigge på, hvilket hegn du har. Et hegn kan have mange formål og ikke mindst lige så mange betydninger, når det kommer til udtrykket af dit hjem. Nogle hegn forstærker visse udtryk mens andre ikke gør. For eksempel giver et smedejernshegn et udtryk af elegance og eksklusivitet. Ligeledes tilfører et raftehegn et mere naturligt og grønt udtryk til ens hjem.

Når du skal vælge hegn, bør du tage hele dit hjems udtryk i betragtning, da du opnår den bedste effekt ved at have en rød tråd gennem hele dit hjem.

Tilflugtsoasen

Den sidste del er dit hjem, hvilket også kan siges at være den dyreste. Hvis dit hjem har behov for ændringer eller modificeringer, bør du kigge på hvilke det er og omfanget af disse. Tilbygninger og renoveringer kan nemlig koste store summer.

Herudover bør du også tænke på om dit hjem skal males eller lignende, for at give den nødvendige kongruens med din ønskede stil.