Hjem MIG min uforbeholdne mening tanker

Pas på Lemmingeffekten på Instagram….

21. juni 2017

3c7aca39-a32c-4ba8-947a-48e81d8d793a

Ja hvad er det så lige jeg mener med den overskrift….. Jo det skal jeg sige dig, og det er ganske alvorligt….. Jeg overhørte en snak i mit TV imorges, det var Go’ Morgen Danmark der snakkede om noget facebook, at de tilsyneladende sælger private oplysninger til store virksomheder, så de – virksomhederne – kan ramme hidtil uberørte målgrupper indenfor deres område…. Jeg hører det kun med et halvt øre, men da værten Ida Wohlert pludselig siger  “nu forstår jeg hvorfor alle mine “venner” er så enige med mig på facebook” der måtte jeg lige sætte mig ned og høre det færdig. Det viser sig nemlig, at algoritmen styrer dig fuldstændig. Facebook sørger for, at du kun bliver fyldt op med artikler, videoer, likes osv fra folk der er enige med dig. Det er fandme skræmmende, det er det virkelig.

Facebook ejer også Instagram, det ved vi allesammen godt, jeg har også skrevet om det før, for det bekymrede mig MEGET, da instagram lavede det ukronoligiske feed, og det irriterer mig stadig noget så grusomt. Men det andet der efterhånden irriterer mig meget er, at hele mit følger feed fandme ligner hinanden. Jeg bliver ikke rigtig mindet om nye skønne profiler mere, jeg møder ikke spændende indretninger længere, jeg møder bare det samme og det samme….. Og efterhånden kan jeg mærke, at jeg får styret min egen tankegang i samme retning…. Det ser sgu smart af de her firmaer, det er det….. Men det var først her til morgen, at det gik op for mig, hvordan det faktisk hænger sammen…. At det er noget der 100% er nogle mennesker der sidder og styrer.

Ta nu mig som ekstempel, jeg skal imorgen ud og købe nye fronter til vores køkken (meget mere om det i et andet indlæg) jeg ved allerede nu hvad jeg skal vælge, og I kan være helt sikker på, at det passer skide godt ind i mit feed, og ligeledes ind i dem jeg følger….. Det er fordi, at jeg tilpas mange gange, nu har set smukke flagrende gardiner, blomsterbuketter, dusede farver, møbler i træsorter og gamle slidte karlekammerskabe som gør, at valget er faldet på dem som det er….. Nu skal det ikke lyde som om, at jeg ikke længere kan tænke ud af boksen, for det kan jeg. Valget er også taget ud fra, at det godt må holde mere end et par år…. Igen, det kræver et helt andet indlæg. Det skal heller ikke lyde som om, at jeg ikke kan li ovenstående, for det kan jeg, virkelig…..

Men det jeg vil sige er, skynd jeg lige ud og følg nogle nye spændende mennesker, måske er deres indretning ikke lige helt i tråd med din, men like deres billeder alligevel, ellers ender det med, at instagram styrer din tankegang, og hvor ville det dog være forfærdigeligt. Vi har brug for at få brugt de små grå, at tænke lidt i nye baner, at træde ud af lemmingeffekten…… Det har jeg i hvert fald, og det tror jeg nu også at I har. Jeg vil selvfølgelig meget gerne inspirereres i den retning jeg selv befinder mig, selvfølglige….. Men jeg vil sgu også gerne se noget andet, noget nytænkende, noget anderledes….. Det er det der skaber den aller største dynamik og de aller fedeste ideer……

Men det er et valg man selv bevidst skal ta’. At man ikke bare følger mængden, at man ikke bare glider ind i flokken og gør det samme som alle de andre.

Bare lige en onsdagstanke….. Som jeg fandt temlig vigtig ! Og hvis du vil høre meget mere om det her, så viser TV 2 altså en dokumentar om det fra BBC i aften…. Den skal jeg i hvert fald se!

  • Reply
    DorteS
    21. juni 2017 at 10:39

    Super gode pointer! Tak 🙂

    • Reply
      Louise
      21. juni 2017 at 16:54

      Det var så lidt 🙂 Dejlig aften til dig

Warning: Undefined variable $consent in /customers/e/3/5/mernee.dk/httpd.www/wp-content/themes/alder/comments.php on line 38

Svar